Thursday, May 6, 2010

ΣΤΡΕΠΤΟΚΟΚΚΙΚΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

ΟΙ ΣΤΡΕΠΤΟΚΟΚΚΙΚΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΈΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ.
Χαρακτηριστικά είναι κυρίως τα τικ, ο επηρεασμός της νεφρικής ηπατικής λειτουργίας, η συμμετοχή του κεντρικού νευρικού συστήματος, οι μυαλγίες κ.λ.π.
Είναι πάρα πολύ σημαντικό αντί να ψάχνουμε το σύμπτωμα ή την ασθένεια σε αυτές τις περιπτώσεις να αναφερόμαστε κατευθείαν και να ενδιαφερόμαστε για την ύπαρξη τυχόν στρεπτοκοκκικής λοίμωξης την οποία αφού εντοπίσουμε και εφόσον σιγουρευτούμε ότι μπορεί να είναι και για δεύτερη φορά τότε να προχωρήσουμε προκειμένου να θεραπεύσουμε έγκαιρα πριν προλάβει να εξαπλωθεί.
Ένα μεγάλο «χάντικαπ» σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι ψάχνει κανείς για «ψύλλους στα άχυρα» δηλαδή αντί μετά την σαφή ένδειξη της ύπαρξης μιας στρεπτοκοκκικής λοίμωξης να αρχίσει η διάγνωση, ακόμη και η θεραπεία. Πολλοί γιατροί επιμένουν να ασχολούνται με διαγνωστικά τέστ και να δημιουργούν χαμένες ευκαιρίες για θεραπευτική άμεση επέμβαση.

No comments:

Post a Comment

Δημοφιλή άρθρα