Saturday, November 28, 2009

ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΑ ΜΙΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΓΙΑ 2-3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΘΛΙΜΜΕΝΟ, ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ
Βέβαια μια τέτοια φάση μπορεί να διαρκεί και μήνες ή ακόμη και χρόνια. Όπως έχει δείξει μια μεγάλη έρευνα στο Αμβούργο της Γερμανίας ακόμη και μικρά παιδάκια μπορούν να υφίστανται συνεχώς την επίθεση της κατάθλιψης. Υπολογίζεται ότι έως 4% στα εξάχρονα, μπορούν να παρουσιάσουνε μια κατάθλιψη. Ανάλογες είναι και οι επιδημιολογικές έρευνες που έχουνε γίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Συγκεκριμένα εκεί οι στατιστικές έρευνες δείξανε ότι 1% τα παιδιά του Δημοτικού, 2% τα παιδιά του Λυκείου και από εκεί και πέρα μέχρι 8% οι έφηβοι πάσχουν από κατάθλιψη. Αυτό ισχύει για όλα τα κοινωνικά επίπεδα και για όλες τις καταστάσεις.
Συνήθως η κλινική τους εικόνα αρχίζει με αδιαφορία για το φαγητό, δεν μπορούν να κοιμηθούν καλά, παρουσιάζουνε διαταραχές πανικού και φοβίες και παράλληλα μια κατάθλιψη και μια αδιαφορία.
Όπως να έχει η παρουσία βλέπουμε ότι το κεφάλαιο κατάθλιψη στα παιδιά έχει ανοίξει παγκόσμια και πλέον αντιμετωπίζονται σαν καταθλιπτικά παιδιά που πρόκειται να γίνουνε καταθλιπτικοί έφηβοι και μεσήλικες.

No comments:

Post a Comment

Δημοφιλή άρθρα