Friday, December 10, 2010

ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Ο ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ 18 ΜΗΝΕΣ ΣΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΨΥΧΙΚΗ ΕΠΑΦΗ, ΣΩΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ.
Αυτό βέβαια προχωρά με τον καιρό και εξελίσσονται τα συμπτώματα με την απομόνωση του ασθενούς από την πλήρη κοινωνική δράση.
Τα τελευταία χρόνια επιστήμονες, αναλύοντας τα συμπτώματα του αυτισμού, είδαν ότι υπάρχει τόσο άμεση σχέση με την εγκεφαλική λειτουργία όσο και με τα άλλα συστήματα του οργανισμού όπως είναι το γαστρεντερικό, το κυκλοφορικό και το κινητικό. Έτσι λοιπόν, μελετώντας τα γαστρεντερικά προβλήματα τα οποία πηγαίνουν κυρίως από την διαφορετική βακτηριακή σύνθεση του εντέρου που έχουν οι ασθενείς με αυτισμό μπόρεσαν να προχωρήσουν οι εξελίξεις έτσι ώστε να βρεθούν διαφορές σε σχέση με τα φυσιολογικά παιδιά και να μπορεί η πρώτη επιχείρηση κάπου διαγνωστικού τεστ που θα απομόνωνε την ιδιαιτερότητα του αυτισμού στους πρώτους μήνες της ζωής. Βέβαια δεν έχουν ολοκληρωθεί αλλά πάντοτε το «μισό» είναι σχεδόν ολόκληρο όταν μπορεί κανείς να το ολοκληρώσει.
Εκείνο που αναμένεται είναι ότι αν τελικά βρεθεί αυτό το χημικό συστατικό στα ούρα που θα μπορεί να ειδοποιήσει για τον αυτισμό θα έχουμε και την εξέλιξη ενός μεγάλου θεραπευτικού βήματος.

No comments:

Post a Comment

Δημοφιλή άρθρα