Tuesday, March 2, 2010

ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΜΥΪΚΗ ΔΥΣΤΟΝΙΑ

ΟΙ ΔΥΣΤΟΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΗ ΑΝΩΜΑΛΗ ΣΤΑΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΠΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΥΩΝ. ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΔΥΣΤΟΝΙΕΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΟΧΙ.
Η παραμορφωτική μυϊκή δυστονία έχει σίγουρα διαταραχή στο κεντρικό νευρικό σύστημα η οποία ακόμη δεν έχει πιστοποιηθεί ακριβώς η αιτία της.
Θεωρείται ένα κληρονομούμενο νόσημα με τον υπολειπόμενο χαρακτήρα και εμφανίζεται κυρίως στα παιδιά. Πολλές φορές επίσης παρερμηνεύεται και σαν διαταραχή της στάσης ή ισορροπίας. Μέχρι να εμφανιστούν οι κάμψεις και παραμορφώσεις των κάτω άκρων κατά την βάδιση. Αυτό εμφανίζεται σε διαλείποντα στάδια και οι παραμορφώσεις αυτές εξαφανίζονται κατά την διάρκεια του ύπνου. Είναι μια ασθένεια που μπορεί να έχει μεγάλη κλίμακα από πολύ ελαφριά μέχρι πολύ δυσάρεστα συμπτώματα. Όπως και να έχει όμως για να αποφευχθεί η άνοδος της παθογένειας σε αυτή την κλίμακα θα πρέπει το παιδί να εξεταστεί έγκαιρα και να τεθεί η διάγνωση από ειδικούς νευρολόγους.
Όταν γίνει αυτό υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθεί και η σωστή θεραπεία που μπορεί να απαλύνει μερικές φορές με λίγη τύχη και συνδυασμό άλλων θεραπευτικών αγωγών ίσως να υποχωρήσουν πάρα πολύ τα συμπτώματα.

No comments:

Post a Comment

Δημοφιλή άρθρα