Thursday, September 10, 2009

ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΔΙΠΟΛΙΚΗ ΨΥΧΩΣΗ

ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΣΥΧΝΑ ΔΙΠΟΛΙΚΕΣ ΨΥΧΩΣΕΙΣ (ΜΑΝΙΑ – ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ).
Σε ότι αφορά τις διπολικές ψυχώσεις (μανία-κατάθλιψη) είναι πλέον γνωστό ότι έχουνε μεγάλη έκταση σε πάρα πολλούς ασθενείς. Τελευταία όμως έρευνες δείξανε ότι όταν η αναπαραγωγή γίνεται στην τρίτη ηλικία των ανδρών τότε η επικινδυνότητα για την αρρώστια ανεβαίνει περίπου κατά 33%.
Η εργασία και οι παρατηρήσεις αυτές έρχονται δε από μια έρευνα που έχει κάνει το ινστιτούτο Καρολίνσκα της Στοκχόλμης. Οι εκεί ερευνητές αποδίδουν το γεγονός του ότι τα κύτταρα του ανδρός συνεχώς σε κάθε αναπαραγωγή διαιρούνται διά δύο σε αντίθεση με την μητέρα η οποία σταθερά σε κάθε κυκλική περίοδο του μηνός σχηματίζει κάποια ωάρια για την αναπαραγωγή.
Έτσι υποθέτουνε ότι σε ότι αφορά την ανάπτυξη στις αρρώστιες αυτές, οι μητέρες δεν έχουνε καμία ιδιαίτερα συμβολή. Παρόμοιες παρατηρήσεις γίνανε σε ότι αφορά και τον αυτισμό και την σχιζοφρένεια.
Συνεπώς για άνδρες μεγάλης ηλικίας που θέλουνε να δημιουργήσουνε οικογένεια πρέπει να υπάρχει και μια προγνωστική διαδικασία έτσι που να τους προστατέψει από μετέπειτα οικογενειακά προβλήματα.

No comments:

Post a Comment

Δημοφιλή άρθρα