Friday, November 5, 2010

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΚΑΙ Η ΓΟΝΙΔΙΑΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ HASHIMOTO

Η ΕΓΚΕΦΑΛΟΠΑΘΕΙΑ HASHIMOTO ‘Η ΝΟΣΟΣ ΤΟΥ HASHIMOTO ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ Η ΤΗΝ ΣΥΝΟΣHΡΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ.
Στα παιδιά που δείχνουνε ιδιαίτερα διανοητικές διαταραχές ή που παρουσιάζουν σωματική ανάπτυξη βραδέως τύπου ή ακόμη δεν μπορούν έγκαιρα να εκφραστούν, να κινηθούν, ή να αποτυπώσουν την σκέψη τους ή ακόμη και αν πάσχουν και από άλλα αυτοάνοσα νοσήματα είναι επιβεβλημένο κάποια στιγμή να γίνει η εξέταση των θυρεοειδικών αντισωμάτων ή ακόμη και αν χρειάζεται η βιοψία προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουμε να κάνουμε με ένα επιπλέον αυτοάνοσο νόσημα εν προκειμένου την νόσο του υποθυρεοειδισμού hashimoto.
Είναι απαραίτητα αναγκαίο αυτό διότι ακριβώς κατά την παιδική ηλικία έχουμε τα πρώτα στάδια της ανάπτυξης αυτής της εγκεφαλοπάθειας που χρήζει άμεση αντιμετώπιση διότι σε διαφορετική περίπτωση η εξέλιξη της θα είναι ραγδαία και παράλληλα ίσως αφήσει ανεπίστρεπτες βλάβες.
Αντίθετα η έγκαιρη διάγνωση με σωστή θεραπευτική αντιμετώπιση μπορεί να φέρει σε πέρας μια ακόμη ολοκληρωτική θεραπεία.
Πρόκειται βέβαια για μια «μοντέρνα» αρρώστια που οι γιατροί δεν είναι συνηθισμένοι να την ψάχνουνε στην παιδική ή βρεφική ηλικία.
Πρέπει όμως σιγά, σιγά να μπει στις βασικές εξετάσεις διότι περιβαλλοντολογικοί και γενετικοί παράγοντες συντείνουνε στο να παρουσιάζεται η εγκεφαλοπάθεια hashimoto στα παιδιά όλο και τακτικότερα.

No comments:

Post a Comment

Δημοφιλή άρθρα