Monday, March 26, 2012

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΙΔΙΑΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΑΝΟΣΟΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ

ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ, ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΝΕΑΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΈΧΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑΣ ΑΝΟΣΟΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ, ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.
Πρόκειται για τα παιδιά, που, σε λανθάνουσα μορφή, η πεσμένη άμυνα του οργανισμού (ανοσοποιητικό) περνά με εσωτερικές διαταραχές των ανοσοσφαιρινών και παραγωγή παραπρωτεϊνών, οι οποίες δημιουργούν διάφορες κλινικές καταστάσεις στο παιδί που πρέπει να γίνονται άμεσα παρατηρητές και διαγνωστικά και θεραπευτικά αντιμετωπίσιμες. Έτσι λοιπόν, στην περίπτωση που έχουμε ελαφρές διανοητικές διακυμάνσεις π.χ. αφηρημάδα, ψυχική κόπωση, χαμηλές αντιδράσεις, αδυναμία συγκέντρωσης κ.τ.λ. με ταυτόχρονη παρουσίαση μικρών αιμορραγιών π.χ. της μύτης ή αιμορραγικές κενώσεις ή ακόμη και πετέχειες καμιά φορά στο δέρμα, πρέπει να τα συνδυάζουμε με τυχόν υπάρχουσα, σε λανθάνουσα μορφή, ανοσοανεπάρκεια.
Μπορεί, πολλές φορές, να είναι τόσο χαμηλά τα συμπτώματα ή η αδυναμία μας για το παιδί τόσο μεγάλη, που ακόμη και η αποφυγή του γιατρού να «λέει» δυσάρεστες ειδήσεις να είναι μεγάλη, έτσι ώστε αυτά τα συμπτώματα να παραμένουν, πλημμελώς, αδιάγνωστα και να εξελίσσονται αργά και σταθερά με συνέπειες για την υγεία του παιδιού αργότερα. Πρέπει σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, τουλάχιστον τώρα που η μοντέρνα διαγνωστική για κάθε ένα από αυτά δεν αποτελεί ιδιαίτερο κόπο, να γίνονται όλες και να αντιμετωπίζονται θεραπευτικά, έγκαιρα.
Πολλές φορές, η έγκαιρη αντιμετώπιση λύνει το πρόβλημα δια βίου, και μπορούμε να έχουμε την χαρά ότι έγκαιρα διαγνωσθέντα προβλήματα έχουν «σβηστεί» δια παντός, δίνοντας στο παιδί την δυνατότητα μιας καλύτερης ποιότητας ζωής.

No comments:

Post a Comment

Δημοφιλή άρθρα