Monday, March 12, 2012

ΠΟΣΟ ΑΝΤΕΧΕΙ ΈΝΑ ΠΡΟΩΡΟ ΛΙΠΟΒΑΡΕΣ ΠΑΙΔΙ;

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΒΑΡΟΥΣ ΜΕΧΡΙ 600 ΓΡΑΜΜΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΡΑ ΜΕΧΡΙ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ.
Σε έρευνα που έγινε στη Γερμανία, περίπου εξήντα χιλιάδες παιδιά έρχονται στο κόσμο πριν την τριακοστή έβδομη εβδομάδα κύησης και περίπου οχτώ χιλιάδες από αυτά πριν την τριακοστή εβδομάδα. Κατά κανόνα, ζυγίζουν όλα αυτά λιγότερο από χίλια γραμμάρια. Με αυτά τα στοιχεία, είναι πράγματι φανερό ότι η ιατρική φροντίδα των νεογνών έχει κάνει ένα τεράστιο άλμα και προσφέρει μια ουσιαστική εγγύηση της ζωής των πρόωρων και λιποβαρών βρεφών, σχεδόν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Τώρα που το θέμα αυτό, τουλάχιστον για τους Γερμανούς, έχει λυθεί, προκύπτει ένα άλλο ουσιώδες που είναι η συνέχιση της θεραπείας των βρεφών αυτών κατ’ οίκον. Τα βρέφη αυτά, για αρκετούς μήνες μετά την γέννα, ίσως και χρόνια, θέλουν ειδική φροντίδα και ιατρική υποστήριξη.
Οι γονείς, με τη σειρά τους πρέπει να μάθουν και να εφαρμόσουν στο σπίτι ότι γίνεται στο νοσοκομείο. Πράγμα δύσκολο και κοινωνικά ιδιαίτερα βαρύ, διότι πρόκειται κατά κανόνα για νεαρούς γονείς με απαιτήσεις και για τη δική τους ποιότητα ζωής.

No comments:

Post a Comment

Δημοφιλή άρθρα