Tuesday, March 2, 2010

ΩΤΙΤΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΤΙΔΕΣ

ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΩΤΙΤΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΑΤΟΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΦΘΟΝΗ ΚΥΨΕΛΙΔΑ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΓΝΩΣΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΚ ΡΟΗΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΛΟΙΜΩΞΗΣ.
Κατά κανόνα η ωτίτιδα είναι ένα φαινόμενο πίεσης, καθώς ο λάρυγγας φλεγμαίνει, η ευσταχιανή σάλπιγγα που συνδέεται με τον λάρυγγα και με το αυτί κλείνει, προκαλώντας έτσι και πίεση και πόνο.
Αν υποχωρήσει η φλεγμονή αυτά τα δύο φεύγουν αλλά σε αντίθετη περίπτωση γενικεύεται και ιδιαίτερα στα μωρά κάτω των 6 μηνών που δεν έχουν «δικό τους» ανοσοποιητικό σύστημα και δανείζονται της μητέρας. Μια μόλυνση μπορεί να μεταφερθεί στον εγκέφαλο γύρω από το αυτί και να προκαλέσει επιπλέον προβλήματα και δυσκολίες.
Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι αναγκαία η αντιμετώπιση με τα αντιβιοτικά όσες αντιδράσεις και αν υπάρχουν για την εφαρμογή τους.
Μια χρόνια ωτίτιδα, η υποβόσκουσα ωτίτιδα σε αυτή την ηλικία είναι δυνατόν να φέρει αλλοιώσεις τέτοιες στον εγκέφαλο και να δημιουργήσει επιληπτογόνες εστίες που θα υπάρξουν για πολλά χρόνια και με μεγάλες δυσκολίες.
Για αυτό στις παιδικές ωτίτιδες χρειάζεται η παρακολούθηση να είναι στενή και χωρίς διακοπή.
Εάν χρειαστεί να δοθούν φάρμακα καλύτερα 10 φορές περισσότερο παρά μια φορά λιγότερο.

No comments:

Post a Comment

Δημοφιλή άρθρα