Friday, November 18, 2011

Η ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΩΡΩΝ ΚΑΙ ΛΙΠΟΒΑΡΩΝ ΒΡΕΦΩΝ

ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΕΜΒΡΥΩΝ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΤΑΚΤΙΚΑ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΔΙΔΥΜΩΝ, ΤΡΙΔΥΜΩΝ Κ.Τ.Λ. .
Το γεγονός αυτό βέβαια, εκπληρώνει τα όνειρα των γονιών για ένα παιδάκι, έχει αυξήσει όμως τον αριθμό των πρόωρων και λιποβαρών βρεφών.
Πρόωρα, δηλαδή κάτω από τριάντα εβδομάδες και λιποβαρές, δηλαδή, λιγότερο ενός κιλού, σημαίνει ταυτόχρονα μια μεγάλη ιατρική προσπάθεια και με τη συμμετοχή των γονέων να κρατηθεί το παιδάκι στη ζωή και κατά δεύτερο λόγο να μπορέσει να αναπτυχθεί και εν μέσω των δυσκολιών που έρχονται.
Μπορεί κανείς να φανταστεί πόσο δύσκολο είναι, όταν η σύγχρονη ιατρική μπορεί να διατηρήσει στη ζωή ακόμα και βρέφη με 650 γραμμάρια βάρος και πρόωρα μέχρι δεκαπέντε εβδομάδες, για τους γονείς να συνεχίσουν αυτή τη προσπάθεια μέχρι τα παιδιά να μπορέσουν να ζήσουν αυτόνομα.
Γενικά, παρατηρώντας παιδιά της τεχνικής γονιμοποίησης μετά τη μακροχρόνια πείρα που έχουμε ως τώρα, σε περίπτωση βλαβών του κεντρικού νευρικού συστήματος (περίπου 15%) σημαίνει για τους γονείς, σχεδόν μια σίγουρη, μόνιμη φροντίδα.

No comments:

Post a Comment

Δημοφιλή άρθρα