Friday, October 21, 2011

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ

ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΈΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΆΛΜΑΤΑ, ΈΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ Ή ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟ ΠΩΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ.
Τον τελευταίο καιρό, πολύ δημοφιλής, σε αυτές τις έρευνες, έχει γίνει η εντόπιση των λεγόμενων «παραγωγών» του mRNA.
Πρόκειται για πρωτεϊνικά τμήματα, τα οποία περνάνε από το ένα μέρος του κυττάρου στο άλλο, δημιουργώντας έτσι όλες εκείνες τις καλές και σωστές καταστάσεις, για την ομαλή αναπαραγωγή του κυττάρου αλλά και την εμφάνιση κάποιου νέου οργανισμού.
Στην ουσία πρόκειται για μια «διακλαδωμένη» ανταλλαγή πληροφοριών, που γίνεται βιοχημικά με αυτές τις ουσίες.
Όταν λοιπόν αυτές οι πρωτεΐνες mRNA, στα παιδιά, σε νεαρή ή βρεφική ηλικία, δεν λειτουργούν κατάλληλα για οποιοδήποτε λόγο, τότε δημιουργούνται καταστάσεις τέτοιες που αυξάνουν την νοσηρότητα, πολλές φορές προς τέτοιες κατευθύνσεις που δεν γίνονται γρήγορα αντιληπτές από τους γιατρούς και έχουμε αργότερα να αντιμετωπίσουμε ολοκληρωμένες παθήσεις, κατά κύριο λόγο, νευροψυχιατρικού τύπου, με τη μορφή διαφόρων συνδρόμων.
Βέβαια, οι πληροφορίες είναι πρόσφατες· τώρα τελευταία έχουν έρθει στο φως οι εξελίξεις με τις οποίες το mRNA τα προκαλεί όλα αυτά, αλλά δεν παύει να είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα, στην κατανόηση των διαφόρων νευρομυϊκών παθήσεων και στην ανάλογη αντιμετώπιση τους με τις διάφορες θεραπείες.

No comments:

Post a Comment

Δημοφιλή άρθρα