Monday, July 18, 2011

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΈΞΥΠΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΈΧΟΥΝ ΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΗ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΝΩΔΥΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ.

Οι εξετάσεις αυτές έδειξαν ότι τα παιδιά τα οποία διαθέτουν υψηλή διανόηση, πολλές φορές έχουν μια μεγαλύτερη τάση από άλλα παιδιά, τα οποία είναι λιγότερα έξυπνα, σε ότι αφορά την κατάθλιψη. Ο λόγος που αποδίδεται αυτό, είναι ότι τα έξυπνα παιδιά διατηρούν σε υψηλά επίπεδα μια καλύτερης ποιότητας λευκή ουσία στον εγκέφαλο με μεγαλύτερη διάμετρο ινών, έτσι που να έχουν τη δυνατότητα να μεταβιβάζουν τα ερεθίσματα από τη μια περιοχή στην άλλη γρηγορότερα, άρα να αντιδρούν πιο έξυπνα και πιο γρήγορα. Στα παιδιά αυτά όμως, έχει και ένα αντίστροφο αποτέλεσμα αυτό το «πλεονέκτημα».
Δηλαδή, μπορούν να ερεθίσουν περιοχές όπως η περιοχή Brodmann ή η περιοχή 25 και να προκαλούν εκεί «εξάψεις» και «εκρήξεις», οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα να δημιουργούν έντονες καταθλιπτικές καταστάσεις, οι οποίες τις περισσότερες φορές παραμένουν ανεξήγητες διότι το φαινόμενο είναι βιολογικό και κατά κύριο λόγο σχεδόν ανεξάρτητο από εξωτερικούς παράγοντες.
Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να το λύσουμε αυτό, με τα μηχανήματα που αναφέραμε, και επίσης, πάλι αναίμακτα και ανώδυνα, δια του μαγνητικού ερεθισμού σε προχωρημένες καταστάσεις, να μπορούμε να το επηρεάσουμε έτσι που να έχουμε μια ίαση χωρίς να χρησιμοποιούμε τα συνηθισμένα αντικαταθλιπτικά φάρμακα που έχουν πολλές παρενέργειες για τα παιδιά.

No comments:

Post a Comment

Δημοφιλή άρθρα